5 tips om snel 10 kilo af te vallen

10 kilo afvallen is een mooi doel: ambitieus maar haalbaar, genoeg om een duidelijk verschil te maken. Zowel in de spiegel als op de weegschaal, maar niet te veel om een onmogelijke taak te worden. Er zijn verschillende websites die je zullen vertellen hoe je in enkele weken 10 kilo kan afvallen, meestal door gebruik te maken van extreme middelen, maar dergelijke crash diets zijn niet besteed aan iemand die gezond en blijvend wilt afvallen.

Deze 5 tips kunnen je helpen om snel 10 kilo af te vallen, op een realistische en gezonde manier.

Tip 1: Maak een plan

Voordat je ook maar iets kan doen, heb je een plan nodig. In die zin ben je al goed op weg, want je hebt dit artikel gevonden. Je moet echter meer doen dan wat blog-artikels lezen en ook echt de handen uit de mouwen steken. Wanneer je voldoende informatie hebt verzameld en je jezelf een beeld kan vormen van hoe jouw dieet- en sportroutine er uit zal zien, schrijf je alles op.

Hang je plan dan op een plaats in huis die goed zichtbaar is. Waarom niet meteen in de keuken of zelfs boven je bed? Hou je het liever digitaal, dan kan je je dieetplan als bureaublad achtergrond instellen, zodat er geen ontkomen meer aan is.

Tip 2: Een goede nachtrust

Het verbaast je misschien om een tip tegen te komen die niets met voeding of sport te maken heeft, maar je nachtrust is nou eenmaal enorm belangrijk. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die elke dag te weinig slapen een veel groter risico op overgewicht lopen. Experts zijn het erover eens dat de gemiddelde mens ongeveer 8 uur slaap per dag nodig heeft, maar de exacte waarde verschilt natuurlijk van persoon tot persoon.

Tip 3: Eet minder koolhydraten

Nu komen we tot de kern van een dieet dat echt helpt bij het afslanken. Niet vetten zijn je grootste vijand, maar koolhydraten. De alle slechtste koolhydraten zijn de toegevoegde suikers in zoete snacks en frisdrank. Wil je een heel eenvoudige regel om je gezonde eetgewoonten mee te beginnen, schrap dan gewoon alle frisdrank uit je dieet. Daar kom je in veel gevallen al een heel eind mee. Je mag echter niet vergeten dat ook brood, pasta en rijst heel wat koolhydraten bevatten.

Tip 4: Sport en beweeg!

Een gezonde dosis sport en beweging mag niet ontbreken in je plan om snel 10 kilo af te vallen. Ongeveer alle sporten kunnen je helpen met afvallen, dus kies vooral een sport die jou goed ligt. Hardlopen, zwemmen en fietsen zijn enkele populaire keuzes voor mensen die willen afvallen, maar het zijn niet de enige mogelijkheden. Ook korte intense sporten zoals krachttraining en sprinten zijn erg goed om af te vallen.

Tip 5: Denk na over supplementen

Dit is iets waarover veel mensen verschillende meningen hebben. Supplementen zijn zeker geen must wanneer je wilt afvallen, maar wanneer het de zaak is om zo snel mogelijk 10 kilo af te vallen, dan kunnen supplementen je ondersteunen. Let echter wel op en zoek voldoende informatie op over een supplement dat je wilt gaan nemen, anders kom je misschien bedrogen uit.

Wil jij tips om snel af te vallen? Klik dan hier.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners