Zijn afslankshakes wel zo gezond?

Afslankshakes zijn 1 van de meest gebruikte dieetartikelen op de markt. Ze worden door steeds meer personen gebruikt. Naast personen die kampen met overgewicht, zijn deze dranken ook bijzonder populair onder sporters en gezondheidsfanaten. Zo een afslankshake helpt je aan een extra dosis eiwitten, vitaminen en soms ook voedingsvezels. Ze bieden een goede ondersteuning aan je fitnessplan en werken prima als maaltijdvervanger. Afslankshakes kunnen heel gezond zijn of juist je gezondheid schaden. Het gaat erom dat je deze dranken op de juiste manier gebruikt.

De voordelen van afslankshakes

Afslankshakes hebben veel leuke voordelen voor het lichaam. Enkele van de voordelen zetten we op een rijtje:

Afslankshakes als maaltijdvervanger

Men gebruikt ze daarom heel snel als maaltijdvervanger. Deze middelen passen makkelijk in het drukke schema van een persoon die toch de essentiële nutriënten wilt consumeren.

Afslankshakes als bron van eiwitten en vitaminen

Afslankshakes zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en andere gunstige stoffen. Dit is de voornaamste reden waarom deze dranken zo populair zijn onder sporters. De eiwitten zijn nodig om spierontwikkeling te stimuleren. De andere nutriënten bevorderen het herstelproces na een sportsessie, daarnaast verbeteren ze de prestaties tijdens het sporten.

Afslankshakes helpen je afvallen

Met afslankshakes kun je gewichtsafname bevorderen. Deze shakes bevatten veel eiwitten die je langer verzadigt houden zodat je uiteindelijk minder calorieën per dag consumeert. Daarnaast bevatten de dranken zelf al minder calorieën dan de gemiddelde maaltijd. En door minder calorieën te consumeren zul je afvallen.

De nadelen van afslankshakes

Helaas zijn er ook enkele nadelen aan het gebruik van afslankshakes gekoppeld. Enkele hiervan zijn:

Afslankshakes kunnen schadelijke stoffen bevatten

Niet alle afslankshakes zijn even gezond. In enkelen vind je onnatuurlijke zoetstoffen zoals aspartaam, acesulfaam-K of sucrolose. Deze stoffen geven je shake een lekker smaakje, maar zijn schadelijk voor de gezondheid. Ben je iemand die vaker afslankshakes gebruikt? Bekijk de ingrediënten dan nauwkeurig. Wellicht consumeer je deze stoffen in grote hoeveelheden zonder het te weten.

Overmatig gebruik van afslankshakes kan schadelijk zijn voor de gezondheid

De meeste afslankshakes bevatten veel eiwitten. Deze eiwitten zijn goed voor de spieren, ze bevorderen het herstelproces en ze houden je langer verzadigt. Waar men voor moet waken is het overmatig consumeren van eiwitten. Een teveel aan eiwitten is namelijk niet goed voor de organen. Eiwitten die je consumeert worden door je nieren afgebroken tot ureum, dit wordt vervolgens via je urinewegen afgevoerd. Een teveel aan eiwitten kan daarom je nieren overbelasten.

Afslankshakes bevatten niet voldoende van de essentiële nutriënten

Het lichaam heeft behoefte aan een gezond en gevarieerde voeding. Zo is het verzekerd dat het alle nodige nutriënten naar binnen krijgt. Op een eentonig dieet, bestaande uit shakes alleen, is het onwaarschijnlijk dat je alle essentiële nutriënten naar binnen krijgt. Ook al zijn deze stoffen aan je shake toegevoegd zullen ze minder waardevol zijn als wanneer je ze rechtstreeks vanuit groente of fruit zou halen.

Afslankshakes zijn een gezonde toevoeging aan je dieet mits je ze op de juiste manier gebruikt. Overmatig gebruik van deze dranken kan leiden tot tekorten van belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast is het zaak dat je bijhoudt welke stoffen er in je shake zitten. Niet alle shakes zijn even gezond. Let goed op en maak je afslankshake onderdeel van een gezond en gevarieerd dieet. Zelf je dieetschema opstellen kan via de website Vetvrij.com!


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners