Afvallen en buikvet kwijtraken

Bijna iedereen wil graag een mooie strakke buik, toch blijkt dit lastig want steeds meer mensen in Nederland hebben overgewicht. In theorie is afvallen niet zo moeilijk: minder eten en meer bewegen, toch blijkt dit in de praktijk een stuk ingewikkelder. Afvallen rondom je buik is een van de lastigste dingen, dit omdat je helaas geen plaatselijk vet kunt verbranden. Als je afvalt verlies je vet geleidelijk rond heel je lichaam. Wanneer je dus 5 kilo afvalt, is dit maar een klein deel van je buikvet.

BMI berekenen

Om te beginnen met afvallen en buikvet kwijtraken is het belangrijk om te weten wat je begin punt is. Dit kun je op verschillende manieren doen, de makkelijkste manier is je BMI berekenen. Dit kan eenvoudig thuis met maar een paar drukken op een knop. Voer je lengte en gewicht in en de calculator berekend automatisch wat jouw BMI is. Schaf een schrijftje of schrijfblok aan. Schrijf hier jouw startdatum, lengte, gewicht en BMI in op en zie dit als jouw startpositie, vanuit hier kun je zien of je progressie maakt of toch niet.

Buikomtrek meten

Naast je BMI bereken is het ook handig om je maten op te meten en deze in je schriftje op te schrijven, zodat je je startafmetingen weet. Begin bij je buikomtrek, dit meet je net onder je laatste ribben, in je taille. Meet ook je bovenarmomtrek en je bovenbenen. Schrijf dit alles op in je schriftje en doe iedere week of twee weken een nieuwe meting.

Voeding en sport combineren voor de beste resultaten

Wat je het beste kunt doen als je een mooie, platte en strakke buik wilt of wilt afvallen is als eerste je huidige voedingspatroon onder de loep nemen. Schrijf eens een week lang op wat je allemaal eet en drinkt en sla geen dingen over! Het is belangrijk dat je eerlijk en realistisch naar je eigen eetpatroon en leefpatroon gaat kijken, alleen dan kun je begrijpen waarom je aankomt of afvalt, dit is dus erg belangrijk als je echte resultaten wilt halen. Het beste resultaat boek je met een combinatie van voeding én sport, maar als je echt niet wilt sporten is gezonde voeding het belangrijkste. Sporten is een handige tool om sneller een calorietekort te creeëren, maar de focus ligt op het veranderen van je eetpatroon.

De snelste weg naar een gezond en fit lijf

Helaas zijn er geen wonderpillen of snelle workouts die je binnen een week van je buikvet af kunnen helpen. Hier zul je zelf actie voor moeten ondernemen en aanpassingen voor moeten maken. Als je wilt afvallen hoeft dit niet te betekenen dat je iedere dag alleen maar sla en worteltjes hoeft te eten. Er zijn ontzettend veel lekkere én gezonde recepten op internet te vinden, die jou kunnen helpen met het bereiken van je doelen. Afvallen en buikvet verliezen gaat het makkelijkst en snelst als je recepten en gerechten kiest die jij lekker vindt. Als je iedere met tegenzin moet gaan eten, hou je het op den duur niet meer vol en zul je al snel weer naar ongezonde snacks en maaltijden grijpen. Ga dus op zoek naar gerechten en recepten die jou aanspreken, probeer ze uit en je zult zien dat afvallen en gezonder leven hartstikke leuk én lekker kan zijn!


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners