BMI uitrekenen

De Body Mass Index ofwel BMI is een indexcijfer die een goede indicatie geeft van de verhouding tussen je lengte en gewicht. De Body Mass Index kan berekend worden voor kinderen ouder dan 2 en volwassenen jonger dan 80 jaar. BMI uitrekenen kan gemakkelijk online, met eenvoudige rekenmodules.

Anorexia, bmi lager dan 18.5

Een BMI score lager dan 18.5 houdt in dat je mogelijk last hebt van ondergewicht. Ondergewicht zorgt op lange termijn vaak voor gezondheidsproblemen. In de media wordt er heel vaak aandacht besteedt aan overgewicht; terwijl ondergewicht ook een groot probleem is. Zo zorgen modellen die een voorbeeldfunctie hebben er vaak voor dat de jongeren ook zo dun willen zijn. En als de model dan ondergewicht heeft, leidt dat vaak tot ondergewicht bij jongeren.

Overgewicht/Obesitas, bmi hoger dan 25

Een Body Mass Index cijfer groter dan 25 houdt in dat je overgewicht hebt. Als de score groter is dan 30 spreken we van obesitas en bij groter dan 40 spreken we van morbide obesitas. Overgewicht kan net als ondergewicht leiden tot gezondheidsklachten. Hierbij kan je denken aan zwakkere gewrichten, organen die niet meer functioneren, vaatziekten en veel meer. BMI uitrekenen is om deze redenen verstandig om te doen.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners