Brooddieet

Sinds 1984 is het brooddieet al bekend geraakt door de Nederlandse arts dr. C.M. de Vos. In die periode was het erg populair. De afgelopen jaren is het in de vergetelheid geraakt.

Het idee van het brooddieet is, dat het een wisseldieet is. Dat houdt in dat je de ene dag alleen brood, water, koffie en thee mag drinken. De volgende dag eet je normaal en mag je zelfs een tussendoortje. Op deze manier wordt de alvleesklier getraind en maakt het geen overtollige insuline aan.

Wanneer u dit dieet volgt, kunt het beste volkorenbrood of meergranen brood eten. Toch is het tegenwoordig zo dat witbrood dezelfde voedingsstoffen als bruinbrood bevat. Daarom is witbrood ook goedgekeurd voor dit dieet. Het is alleen zo dat bruinbrood meer van die voedingsstoffen bevat.

De voordelen van het brooddieet zijn dat het goedkoop is,gemakkelijk vol te houden en u twee kilo per week kunt afvallen wanneer u er ook meer bij beweegt dan u normaal doet.

Ondanks het feit dat u op één dag alleen brood eet, is onderzocht dat u per week niet te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Mits u op de dagen dat u geen brood eet, gezond eet. Eet dan voldoende groente en fruit. Wel wordt aangeraden om dit dieet niet langer dan zes weken achter elkaar te volgen.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners