Hardlopen

Het grote verschil tussen hardlopen en wandelen zit hem in de snelheid waarmee het gebeurt en de bewegingen die hierbij gemaakt worden. Bij hardlopen ligt de snelheid aanzienlijk hoger dan bij wandelen en worden er meer sprongen gemaakt. Dit zorgt er echter eveneens voor dat de fysieke uithouding aanzienlijk hoger moet zijn dan bij wandelen en dat er op deze manier eveneens harder wordt getraind. Hardlopen heeft dan ook niet alleen een positieve invloed op uw gewicht, maar eveneens op uw fysiek.

Hardlopen heeft net als wandelen een aantal aanzienlijke voordelen al liggen deze voordelen net iets moeilijker. Het is immers eveneens mogelijk om in een groep te hardlopen, maar daarbij dient nog meer dan bij gewoon stappen rekening gehouden te worden met de fysiek van alle deelnemers.

Dit laatste is vooral belangrijk. Probeer niet vanaf het begin alles te geven, want de kans dat u voor het einde al helemaal uitgeteld bent is in dat geval aanzienlijk groter. De meeste mensen beginnen met snel te rennen terwijl ze naar het einde toe helemaal stilvallen. In principe is het beter om het omgekeerde te doen. Start op een normaal tempo en bouw het langzaam maar zeker op.

Hou er daarnaast eveneens rekening mee dat u bij hardlopen best over een bepaalde voorbereiding beschikt, iets wat bij gewone stappen in principe niet perse zo hoeft te zijn. U kunt wandelen als opwarming gebruiken en daarna beginnen met hardlopen om zo niet meteen uw spieren optimaal te belasten en uw conditie op te bouwen.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners