HCG-dieet

Het HCG-dieet maakt gebruik van hormonen. Wilt u weten wat dit dieet inhoud en wat het voor u kan betekenen? Lees dan verder.

Hoe werkt het HCG dieet?

HCG staat voor Humane Chorion Gonodotropine. Dit is een hormoon dat in uw lichaam zit. Het geeft een seintje naar het deel van de hersenen, dat onder andere de stofwisseling, de eetlust en de vetverbranding aanstuurt. Door het toevoegen van dit hormoon wordt het hongergevoel onderdrukt, en verbetert de verbranding van de (ongezonde) vetten. U volgt niet alleen een streng dieet, maar u krijgt ook dagelijks een injectie met het HCG-hormoon. Tijdens het dieet krijgt u maar 500 calorieën per dag binnen, waardoor u snel afvalt.

Voor wie is het HCG dieet geschikt?

Het lijkt heel gemakkelijk, een injectie per dag, u hebt geen honger, en u valt er snel van af. Maar toch heeft u een streng dieet, wat niet voor iedereen vol te houden is. Op korte termijn zal het zeker helpen, maar u komt veel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te kort, en uw lichaam gaat op de spaarstand staan, doordat u zo weinig voedsel binnen krijgt. U heeft een grote kans op het jojo-effect. Het effect van HCG tijdens het afvallen is niet wetenschappelijk bewezen, veel mensen hebben zeker het idee dat het helpt, maar er zijn ook mensen die echt honger hebben, en het dieet niet vol kunnen houden. Als u gezond wilt afvallen, dan is het beter om geen crashdieet zoals dit te nemen.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners