Hennepolie helpt bij afvallen

Afvallen is een holistisch proces - er is geen enkel supplement dat ervoor zorgt dat je extra kilo's kwijt raakt. Een supplement wat hierbij kan helpen is hennepolie, dit is rijk aan de "goede" omega-3 vetzuren die je lichaam nodig heeft. De olie bevat ook gamma-linoleenzuur, dat je kan helpen om gewicht te verliezen. Het gebruik van hennepoliesupplementen of het vervangen van andere oliën door hennepolie kan je helpen af te vallen, maar je moet uiteraard ook onnodige calorieën verminderen en meer trainen.

Calorieën

Hennepolie bevat 725 calorieën per portie van 100 g, of ongeveer 100 calorieën per eetlepel. Dat is minder dan olijfolie, dat ongeveer 120 calorieën per eetlepel bevat. Hennepolie heeft een aantrekkelijke lichtgroene kleur met een nootachtige smaak en het is heerlijk in een saladedressing. Als je hennepzaadolie gebruikt in plaats van olijfolie in je vinaigrette, verlies je wat calorieën en krijg je ook meer omega-3's binnen.

Omega-3 vetzuren

Het is belangrijk om vette vis te eten, zoals zalm en sardines, vanwege hun hoge gehalte aan omega-3-vetzuren. Deze beschermen tegen hartziekten en kunnen triglyceriden verlagen. De meeste studies over de heilzame eigenschappen van omega-3 vetzuren tot nu toe zijn gedaan met behulp van andere oliën dan hennep. Volgens een analyse van onderzoekers van de Rutgers University zijn de vetzuren in hennepolie echter 'ideaal voor menselijke voeding'.

Afslanken

Uit dit onderzoek blijkt ook dat hennepolie een aanzienlijke hoeveelheid gamma-linoleenzuur bevat. In verschillende onderzoeken, waaronder een studie van de University of California, gepubliceerd in het tijdschrift 'The Journal of Nutrition' van juni 2007, is aangetoond dat GLA (de A staat voor acid) helpt bij het voorkomen van gewichtstoename. Onderzoekers gaven een set van voorheen zwaarlijvige mensen teunisbloemolie en een controlegroep olijfolie en ontdekten na een jaar dat degenen die het GLA-supplement slikten minder gewicht hadden gekregen.

Metabolisme

Een andere studie uit 2007, toonde aan dat wanneer muizen gedurende vijf maanden visolie en een vetrijk dieet kregen, de toename van het lichaamsgewicht aanzienlijk was verminderd in vergelijking met muizen die hetzelfde vetrijke dieet kregen zonder visolie. De onderzoekers observeerden ook verhoogde metabolische activiteit in de darmen van de muizen die visolie aten, en zij concludeerden dat het verbeterde metabolisme "geassocieerd wordt met het anti-obesitaseffect" van visolie.

Advies

Hennepolie is makkelijker te gebruiken dan andere bronnen van omega-3-vetzuren en GLA's omdat het beter smaakt. Het is ook aanzienlijk goedkoper. Hennepolie is ook een goede keuze voor mensen die bezorgd zijn over kwikverontreiniging bij vissen. Houd je hennepolie in de koelkast en gebruik het vers. Gebruik geen hennepolie bij hoge temperaturen. Kijk hier voor goede hennepolie.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners