Verschillende soorten lichamen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat veel mensen de goede voornemens willen waarmaken. Afvallen of meer sporten staat wel vaak hoog in het lijstje van mensen. Sommige mensen leggen de lat hoog en vinden het noodzakelijk om misschien wel 10 of 20 kilo af te vallen. Anderen daar in tegen nemen genoegen met enkele kil's. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je juist wat wilt aankomen. Hoe dan ook is het een weg die niet zonder slag of stoot gaat en er zullen concessies gedaan moeten worden om het gewenste gewicht te halen.

Afvallen is een vrij genuanceerd en complex proces omdat er zoveel aspecten invloed op uit oefenen. Het is zo'n lastig proces omdat ieder lichaam anders is en om je te begeleiden in dit proces heb ik besloten om de drie soorten lichamen te beschrijven. Op deze manier kan je je eigen lichaam beter leren kennen en kan je misschien de juiste informatie vinden die jou helpt bij het afvallen.

Als eerst is er de ectomorph. Dit lichaam herken je vrij makkelijk. Het zijn lange mensen die weinig lichaamsvet hebben. Dit zijn de mensen die alles kunnen eten zonder dat ze maar iets aankomen. Zij hebben een snelle metabolisme (stofwisseling) en aankomen is vaak lastig.

Ten tweede is er de Mesomorph. Dit is het makkelijkste lichaam en krijgt vaak de voorkeur van veel mensen. Mensen met een mesomorph lichaam zijn vaak te herkennen aan een atletische bouw. Bij mannen herken je het vaak aan een V-vormig lichaam.

Ten derde is er het lichaam van de Endomorph. Dit zijn vaak de grote, stevige en sterke personen die vaak veel problemen met hun gewicht hebben. Een endomorph wordt snel te zwaar als ze verkeerd eten, maar kan daarin tegen ook heel sterk worden in de sportschool. In het geval van de endomorph is het slim gebruik te maken van veel cardio en een afslankband. Zo'n waist trainer vest zorgt ervoor dat je minder honger hebt en dus onder je dagelijkse hoeveelheid calorieën blijft.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners