Vitamine A

Een andere naam voor vitamine A is retinol. Dit is een in vet oplosbare vitamine en speelt een rol bij de weerstand van ons lichaam en bij het gezichtsvermogen. Daarbij is het ook van belang voor de gezondheid van huid, haar en tandvlees.

Vitamine A zit voornamelijk in vis, melkproducten en lever. Groenten en fruit bevatten betacaroteen. Deze wordt door het lichaam omgezet in vitamine A.

Wanneer u een tekort aan vitamine A heeft, zal uw weerstand verminderen. Ook zult u een droge, schilferige huid krijgen en dof haar. Dit is echter alleen mogelijk als u langere tijd een te kort heeft aan vitamine A.. Heeft u echt een chronisch tekort aan vitamine A, krijgt u problemen met uw gezichtsvermogen. Dit zal beginnen met nachtblindheid en kan overgaan in totale blindheid. Ook is het mogelijk om een teveel aan vitamine A binnen te krijgen. U zult last krijgen van verminderde eetlust, verminderd gezichtsvermogen, hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn, haarverlies, duizeligheid en vermoeidheid. Om een teveel aan vitamine A in uw lichaam te hebben, zult u hiervoor gedurende een lange tijd de hoeveelheid binnen moeten krijgen, die gelijk staat aan negen boterhammen met leverpastei, per dag.

De conclusie is als volgt: vitamine A is onmisbaar voor ons lichaam. Toch is teveel of te weinig ervan niet goed. Eet bewust en u zult de juiste hoeveelheid vitamine A binnenkrijgen.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners