Vitamine B8

Vitamine B8 wordt ook wel biotine genoemd en deze hoort ook bij het vitamine B-complex. Vitamine B bestaat uit meerdere vitaminen en is daarom opgedeeld. Deze vitaminen zijn in water oplosbaar. Vitamine B8 zorgt voor de opbouw van eiwitten en koolhydraten en speelt een rol bij de productie van vetzuren. Verder speelt ze een belangrijke rol bij gezond haar en een gezonde huid.

U krijgt vitamine B8 binnen via verschillende voedingsmiddelen, zoals eieren, sojaproducten, melk, pinda's en noten.

Er zijn geen nadelige effecten bekend wanneer u teveel vitamine B8 binnen heeft gekregen. Wanneer u toch een tekort heeft, zult u last krijgen van huidafwijkingen, ontsteking van de tong, verminderde eetlust, depressie, bloedarmoede, spierpijn en moeheid. In een rauw kippenei zit het stofje avidine. Dit zorgt ervoor dat het zich bindt aan de vitamine B8, waardoor het lichaam de vitamine B8 niet meer op kan nemen. Dit stofje kan echter niet tegen verhitting, dus door het ei te koken of te bakken, wordt deze stof gedood.

Het is mogelijk dat u een tekort aan vitamine B8 kunt krijgen, echter dit is erg zeldzaam. Dit komt doordat deze vitamine is vele voedingsmiddelen zit.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners