Wandelen

Wandelen wordt door veel mensen eigenlijk helemaal niet aangezien als een sport. U kunt het in principe op ieder moment van de dag uitoefenen zonder dat u er ook nog eens een investering voor hoeft te doen. Wandelen is dus samen met rennen wel juist de perfecte sport om uit te oefenen.

Onbewust leggen we dagelijks afhankelijk van de locatie waar we verblijven en ons werk verschillende kilometers af. Deze kilometers dragen niet alleen bij aan de algemene gesteldheid van ons lichaam, maar zorgen er ook voor dat er vet wordt verbrand, want ook wandelen is en blijft een fysieke inspanning.

Wandelen heeft daarbij tegenover andere sporten eveneens een extra aanzienlijk voordeel. Waar het bij de meeste sporten namelijk zo is dat u tijdens het beoefenen er van een blessure kunt oplopen is dit risico bij wandelen bijzonder klein. Daarnaast kunt u perfect zelf bepalen hoe ver u wenst te gaan en hoeft u hierbij geen rekening te houden met eventuele verplichtingen. Iedere dag een bepaalde afstand wandelen is echter wel wenselijk indien u er voor kiest om ook op deze manier bewust aan gewichtsverlies te doen.

Er zijn ook verschillende hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het aangenamer maken van deze vorm van tijdverdrijf. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een muziekje op te zetten, of waarom niet gewoon in groep wandelen? Houd er wel rekening mee dat u in dit geval rekening dient te houden met de fysieke conditie van iedere wandelaar en dat u niet teveel praat tijdens het wandelen, want praten kost natuurlijk ook energie en die energie zal u beter kunnen gebruiken voor andere zaken.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners