Afvallen buik

Op deze website zijn al diverse afslankmanieren voorbij gekomen. Eentje die nog niet echt behandeld is het afvallen rondom de buik. Veel mensen kampen met overtollig vet rondom de buik en willen dit graag kwijt. In dit artikel gaan we je proberen op weg te helpen om van dit vervelende probleem af te komen.

Kun je specifiek afvallen rondom de buik?

Ja dat kan zeker. Als je een consequent de stappen in de artikel volgt zul je zeker het overtollige buikvet kwijtraken. Onderstaande stappen zijn gebaseerd op een gedegen artikel over buikvet verbranden.

1. Bepaal je behoefte

Dit betekent dat je gaat bereken hoeveel jou lichaam per dag aan calorieën nodig heeft. Dit kun je relatief eenvoudig bepalen middels een formule. In de formule wordt rekening gehouden met alle factoren die je behoefte beïnvloeden zoals: leeftijd, geslacht, lichaamsinspanning en gewicht.

2. Stel een eet schema op

Ga bepalen wat je wilt gaan eten. Hierbij moet je rekening houden met een aantal belangrijke factoren:

Ja, je leest het goed, sporten is niet perse nodig om buikvet kwijt te raken. Gewoon gezond eten met de juiste verhoudingen koolhydraten, vet en eiwit is al voldoende. Wel kan (gericht) sporten sterk bijdragen aan de snelheid waarmee je afvalt. Je verbrand immers meer energie (lees calorieën) en je bouwt als het goed is spiermassa op. Minder calorieën en meer spiermassa zijn factoren die ervoor zorgen dat het buikvet als sneeuw voor de zon verdwijnt.

3. Breng het in de praktijk en stel bij waar nodig

De laatste stap is het schema in de praktijk brengen. Belangrijk is om waar noodzakelijk bij te sturen. Voel jij je niet lekker bij de voeding die je eet, verander dan wat je tegenstaat. Vervang bepaalde producten, wissel meer af, ga andere trainingen doen enz. Kleine veranderingen kunnen al grote gevolgen hebben. Je moet 'happy' zijn anders gaat het niet lukken om buikvet te verbranden.

Registreren van wat je eet kan ook zinvol zijn. Uit de praktijk blijkt dat veel mensen er niet aan beginnen omdat ze het veel gedoe vinden. Dit hoeft tegenwoordig echt niet meer aangezien er genoeg app's beschikbaar zijn die je het heel makkelijk maken om bij te houden wat je eet. Doe dit een aantal dagen en de ervaring leert dat veel mensen omvallen van verbazing. Producten waarvan je het niet verwacht zitten boordevol dikmakende koolhydraten of blijken veel slechte vetten te bevatten. Een simpele aanpassing van je eetgewoonten kan er dan al voor zorgen dat je kilo's kwijtraakt zonder er moeite voor te doen.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners