Vitamine B1

Vitamine B1 wordt ook wel thiamine genoemd. Deze vitamine maakt deel uit van het vitamine B-complex. Vitamine B bestaat uit meerdere vitaminen en is daarom opgedeeld. Deze vitaminen zijn in water oplosbaar. Vitamine B1 zorgt ervoor dat ons lichaam het binnengekomen voedsel kan verbranden, zodat we energie krijgen. Verder speelt het ook een rol in ons zenuwstelsel.

Wanneer u te weinig vitamine B1 binnenkrijgt, zult u weinig nadelige effecten ondervinden. Een tekort aan vitamine B1 kan leiden tot problemen in het zenuwstelsel. Een voorbeeld hiervan is depressie, concentratieproblemen, geheugenverlies en snel ge´rriteerd zijn. Ook kan het zijn dat u last krijgt van verminderde eetlust, gewichtsverlies, maagstoornissen en spierzwakte. Wanneer u uw voorraad B1 weer aanvult, zullen deze gevolgen snel verdwijnen. Problemen in het zenuwstelsel zijn blijvend.

Door het eten van varkensvlees en graanproducten krijgt u vitamine B1 binnen. Varkensvlees bevat de meeste. De meeste voedingsmiddelen bevatten erg weinig vitamine B1. Daarom is het toch van belang om voldoende varkensvlees en/of graanproducten te eten.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners