Obesitas

Iemand die Obesitas heeft, heeft ernstig overgewicht. Dit gaat vaak gepaard met hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte en diabetes. Ook kan het psychische gevolgen hebben.

Iemand die meer voedsel binnenkrijgt dan er wordt verbrand, komt in gewicht aan. Wanneer dit langdurig gebeurt, komt u steeds meer aan in gewicht en kan dit obesitas tot gevolg hebben. Dit houdt in dat deze persoon zwaarder weegt dan de gemiddelde persoon.

Hoe het komt dat iemand obesitas kan krijgen, is nog steeds niet geheel duidelijk. Er zijn waarschijnlijk omgevingsfactoren bij betrokken, maar ook de erfelijke aanleg. Omgevingsfactoren kunnen bijvoorbeeld zijn: te weinig beweging, bepaalde medicijnen waardoor iemand aankomt of te veel eten. Wanneer ouders van een kind obesitas hebben, heeft dit kind ook een verhoogde kans op obesitas. Dit is een erfelijke factor.

Met behulp van de Body Mass Index (BMI) kan vastgesteld worden of er sprake is van obesitas. De methode van de BMI geeft zicht of de verhouding gewicht en lengte gezond is. Het BMI rekent dit uit door het gewicht in kg te delen door de lengte keer twee. Wanneer u een BMI heef tussen de 19-25, heeft u een gezond gewicht. Wanneer dit tussen de 25-30 is, heeft u last van overgewicht. Een BMI boven de 30 geeft obesitas aan.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners