Het dieet voor een gezond en stressvrij lichaam

Wanneer je een paar overtollige kilo's kwijt wilt raken, denk je waarschijnlijk als eerste aan schrappen in je dagelijkse voedingspatroon. Doeltreffend afslanken werkt het beste als je alleen maar eet wat je verbruikt. Niet meer, maar zeker ook niet minder. Een crashdieet zal je zeker helpen om snel af te vallen, maar zodra je weer "gewoon" gaat eten zitten die kilo's er net zo snel weer aan. Door bewust met voeding om te gaan kun je heel goed afvallen en je wordt er ook nog eens gelukkiger van.

Eten brengt je in de stemming

Wie kent het niet; het emo-eten. Een tegenslag verwerk je misschien met een grote zak chips en wanneer je te moe bent om te koken, zet je na die lange werkdag maar weer een ongezonde kant-en-klaar maaltijd op tafel. We weten allemaal dat het niet gezond is; je komt er van aan en na de snelle hap voel je je hoogstwaarschijnlijk alleen nog maar beroerder. Dat komt omdat voedsel een grote impact op je lichaam heeft.
Er bestaan voedingsmiddelen die een gunstig effect op je humeur hebben.
Zo zegt men dat lunchen met een fruit- of groentesalade je de bekende after- dinner dip tegengaat. Brood en beleg ligt zwaar op de maag en je lichaam verbruikt veel energie om dit te kunnen verwerken. Door voedsel te eten wat licht verteerbaar is, maar wel voldoende voedingsstoffen bevat, voorkomt snackaanvallen en geeft je lichaam wat het nodig heeft.

Eten tegen stress

Een chocoladereep en een pak koekjes geven je misschien even een goed gevoel. Dat komt door alle suikers die je lichaam in één keer een enorme energieboost geven. Helaas is dat effect snel uitgewerkt en voel je je hierna nog futlozer dan daarvoor.
Wanneer je gestrest bent kun je beter een handje nootjes of een salade van peulvruchten snoepen. Deze voedingsmiddelen geven je een gelukzaliger gevoel, waardoor je beter bestand bent tegen stress en burnout klachten. Eet daarbij voldoende vette vis en eet zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen met e-nummers. Je zult merken dat je al snel meer energie hebt en kilo's afvalt.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners