Vetverbranden

Vet verbranden kan in principe op verschillende manieren, maar het kernwoord blijft nog steeds bewegen. Naast het bewegen is het natuurlijk eveneens zo dat u er ook rekening mee dient te houden wat u eet. U hoeft echter niet streng te diëten om gewicht te verliezen. Het verbranden van vet is namelijk in eerste instantie niet afhankelijk van hoeveel u eet, maar wel hoe en vooral wat u eet. Wanneer mensen zo extreem gaan diŽten dat hun lichaam eigenlijk een tekort heeft aan voedsel, begint het lichaam zogezegd zichzelf op te eten. Dit hoeven we natuurlijk niet al te letterlijk op te vatten, maar toch.

Het lichaam zal beslissen om zichzelf te proberen in stand te houden en zo uw metabolisme te verlagen. Hierbij dient rekening gehouden te worden met de familiegeschiedenis, uw eetgewoontes en ... Jawel, de hoeveelheid lichaamsbeweging. Op deze manier probeert je lichaam het gewicht in stand te houden.

Het lichaam zal met andere woorden steeds beginnen met zichzelf af te breken om op die manier zichzelf van voldoende energie te voorzien. De door het lichaam opgeslagen koolhydraten en glycogeen zijn als eerste aan de beurt. Daarna volgt het onderhuidse vet en daarna het vet rond de ingewanden. Als laatste zijn de eiwitten en de spieren aan de beurt.

Omwille van bovenstaande redenen kunnen we concluderen dat spieroefeningen de beste manier zijn om vet te verbranden. Extra spierweefsel zou er volgens onderzoek zelfs voor zorgen dat u meer energie verbrandt dan uw lichaam in rusttoestand. De bijkomende voordelen van power training zitten hem natuurlijk ook in de fysieke aspecten.

U zult een mooiere, maar ook vooral stevigere lichaamsbouw hebben, een beter evenwicht, maar ook meer kracht en een betere botdensiteit. Over het algemeen kunnen we dus aannemen dat uw lichaam gewoon beter zal functioneren, want vet verbranden is één ding, maar het moet dan wel gebeuren op een gezonde en vooral verantwoorde manier.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners