Cholesteroldieet

Een Cholesteroldieet helpt u een goed cholesterolgehalte te krijgen. Wat is cholesterol en wat kunt u aan een verkeerd cholesterolgehalte doen?

Hoe werkt het Cholesteroldieet?
Cholesterol is een stofje in het lichaam dat verschillende nuttige functies heeft. Het is een soort grondstof, die ervoor zorgt dat vitamine D in het lichaam wordt opgenomen, en dat de zenuwen de juiste berichtjes krijgen (zodat u kunt bewegen). Cholesterol is de basis van verschillende hormonen en van galzouten. Cholesterol is dus heel nuttig, maar als u er teveel van heeft, dan loopt u kans op hart- of vaatziekten. Het is dus belangrijk om uw cholesterol op peil te houden. Uw lever helpt u daarbij, als u minder cholesterol binnen krijgt, dan maakt uw lever meer cholesterol aan. Als u meer cholesterol binnen krijgt, dan maakt uw lever minder cholesterol aan.

Voor wie is het Cholesteroldieet geschikt?
Als u uw cholesterolgehalte wilt verlagen, dan zijn er drie dingen die u niet mag. Dat zijn:
  • 1. transvetzuren, die vindt u in gebak, koekjes, pizza’s, zoutjes, koffiecreamer, en veel soorten vet, zoals frituurvet of braadboter;
  • 2. linolzuren, die vindt u onder andere in zonnebloemolie, halvarine en margarine;
  • 3. suiker en geraffineerde koolhydraten, die laatste vindt u in veel kant en klare producten.
  • Verder is het verstandig om olijfolie te gebruiken. Ook vis en kokos hebben een goede invloed op uw cholesterol. Verse groente en vers fruit hebben ook een positieve werking op uw cholesterol. Sappen hebben deze werking minder. Verder zijn knoflook en uien erg geschikt om uw cholesterol gehalte te helpen verlagen.


    Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners