Ketogeen-dieet

Het ketogeen dieet helpt aanvallen van epilepsie te verminderen. Maar weet u hoe dit dieet precies werkt? Nee? Lees dan snel verder.

Hoe werkt het ketogeen dieet?

Eigenlijk is nog niet helemaal zeker hoe het dieet werkt. Voordat er medicijnen tegen epilepsie waren, werd dit dieet gebruikt om de aanvallen onder controle te houden. Later werden de medicijnen gebruikt, wat een stuk gemakkelijker is dan het ketogeen dieet. Voor enkele mensen kan dit dieet toch een uitkomst zijn, als de medicijnen niet aanslaan, dan kan dit dieet u verder helpen. Volgens een van de bedenkers van het dieet heeft u minder last van epilepsie als uw lichaam in ketose is. Ketose betekent dat uw lichaam zijn energie niet uit de nieuwe voeding haalt, maar de oude vetten verbrandt. Het ketogeen dieet mag u niet zomaar volgen, u heeft er een goede begeleiding voor nodig.

Voor wie is het ketogeen dieet geschikt?

In tegenstelling tot andere diŽten mag u maar weinig eiwitten en koolhydraten, en moet u juist veel vetten eten. Eerst moet berekend worden hoeveel eiwitten u binnen mag krijgen. Dit is afhankelijk van uw ideale gewicht, uw geslacht en uw leeftijd. De maaltijden worden samengesteld uit vier groepen:

1. kip/vlees/kaas en eieren
2. groente en fruit;
3. boter, olie, margarine, mayonaise;
4. slagroom

Ook slagroom ziet u niet veel in andere diëten terug. Echter, hierin zitten veel vetten, en ook een beetje eiwit, waardoor het heel geschikt is voor dit dieet. Het dieet moet u minstens 2 maanden volgen. Of het dieet op lange termijn schadelijke effecten heeft, is nog niet onderzocht.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners