Mediterraan dieet

Het Mediterraan dieet komt uit Griekenland en Zuid-Italië, en is erg gezond. Weet u wat het mediterraan dieet is? Nee? Lees dan verder.

Hoe werkt het Mediterraan dieet?
Een mediterraan dieet vindt zijn oorsprong in de mediterrane landen, voornamelijk Griekenland en Zuid-Italië. Het is meer een voedingspatroon dan een dieet. Het bestaat voornamelijk uit groenten, fruit, peulvruchten, noten en volkorenbrood. Ook wordt er olijfolie in gebruikt. Dit dieet bevat wel vlees, vis en gevogelte, maar in kleine hoeveelheden. Het mediterraan dieet is niet perse bedoeld om af te vallen, maar het vermindert de kans op verschillende vervelende ziektes. In het dieet zit een kleine hoeveelheid verzadigde vetzuren, en veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren (uit de olijfolie). Volgens onderzoek vermindert het dieet de kans op darmkanker, borstkanker en diabetes. Ook kan het helpen om een gezond gewicht te bereiken, maar dit is afhankelijk van de hoeveelheid die u eet.

Voor wie is het Mediterraan dieet geschikt?
Het is bewezen dat dit een gezond dieet is, dus wat dat betreft is het heel geschikt om te volgen. Als u perse af wilt vallen, dan zult u behalve het voedingspatroon volgen, ook uw calorieën in de gaten moeten houden. Het helpt u wel, maar het is niet het doel van dit dieet. Het werkelijke doel is gezonder te leven, en dat is voor iedereen belangrijk. Wees in het begin wel voorzichtig met de olijfolie, als u dit niet gewend bent, dan kunt u van een te grote hoeveelheid diarree krijgen.


Copyright 2009-2024 Afslanken-Afvallen.nl - Linkpartners